Monday, 14 January 2013

Chapter 1.The object-oriented system development Environment

Multiple-Choice Questions

1.      The programs that are designed to support organizational functions or processes such as inventory management, payroll, or market analysis are called:

a.       systems analysts.
b.      transaction processing systems.
c.       systems software.
d.      application software.

Answer: d                         Page Reference:  3                             Difficulty:  Moderate

2.      Another word for subsystem is:

a.       system boundary.
b.      system component.
c.       system feature.
d.      system interface.

Answer: b                         Page Reference:  6                             Difficulty:  Easy

3.      The points at which a system meets its environment are called system:

a.       interfaces.
b.      interrelationships.
c.       constraints.
d.      connection points.

Answer: a                          Page Reference:  6                             Difficulty:  Moderate

4.      Modularity is the condition that occurs when the systems analyst performs the process of:

a.       coupling.
b.      modulation.
c.       programming.
d.      decomposition.

Answer: d                         Page Reference:  8                             Difficulty:  Moderate

5.      A system that has tight coupling involves more ____________ than one with loose coupling.

a.       dependencies between subsystems
b.      terminal modules
c.       depth of aggregation among components
d.      singularity of purpose within components

Answer: a                          Page Reference:  8                             Difficulty:  Hard

6.      Which of the following tasks is most likely to be performed during the project management and planning phase of the systems development process?

a.       Performing a feasibility analysis
b.      Requirements determination
c.       Deciding which programming languages to use
d.      Constructing user documents and training manuals

Answer: a                          Page Reference:  9                             Difficulty:  Easy

7.      A description of a system’s behavior or functionality under various conditions as the system provides responses of value to actors is called a:

a.       life cycle.
b.      data flow.
c.       use case.
d.      action flow.

Answer: c                          Page Reference:  9                             Difficulty:  Moderate

8.      Use cases are likely to be used during the ____________ phase of the SDLC.

a.       planning
b.      analysis
c.       design
d.      implementation

Answer: b                         Page Reference:  9                             Difficulty:  Moderate

9.      Which of the following is likely to be done during the physical design process?

a.       Deciding which programming language to use
b.      Obtaining the requirements from the user
c.       Installing the hardware at the users’ site
d.      Identifying the look and feel of screen images and reports

Answer: a                          Page Reference:  10                           Difficulty:  Moderate

10.  In which stage of the SDLC does program coding take place?

a.       Analysis
b.      Physical design
c.       Implementation
d.      Operation

Answer: c                          Page Reference:  10                           Difficulty:  Moderate

11.  What-if analysis is generally supported by:

a.       data modeling.
b.      structured analysis and design.
c.       the systems development life cycle.
d.      decision support systems.

Answer: d                         Page Reference:  13                           Difficulty:  Moderate

12.  Which of the following is NOT a characteristic of a successful systems development team?

a.       A strong resistance to new ideas
b.      Clear and complete communication among members
c.       Tolerance of uncertainty and ambiguity
d.      Diversity in background, skills, and goals

Answer: a                          Page Reference:  14-15                                  Difficulty:  Easy

13.  Which of the following is primarily concerned with process modeling?

a.       Unified Modeling Language
b.      Entity-Relationship models
c.       Data Flow Diagrams
d.      Rational Unified Process

Answer: c                          Page Reference:  17-18                                  Difficulty:  Moderate

14.  The ER model is primarily concerned with:

a.       decomposing aggregate systems into smaller components.
b.      representing data units and the relationships between them.
c.       planning and managing large systems development projects.
d.      modeling object-oriented software systems.

Answer: b                         Page Reference:  19                           Difficulty:  Moderate

15.  The Object Management Group (OMG) is an organization of software vendors that has adopted the ____________ as its primary system modeling notation.

a.       entity-relationship model
b.      data flow diagram model
c.       unified modeling language
d.      Java programming language

Answer: c                          Page Reference:  19                           Difficulty:  Moderate

16.  Encapsulation of data and related processes into a single unit is characteristic of:

a.       object orientation.
b.      structured analysis and design.
c.       data-oriented methodologies.
d.      incremental design techniques.

Answer: a                          Page Reference:  21                           Difficulty:  Moderate

17.  The iterative and incremental approach used in OOSAD is characterized by:

a.       performing a comprehensive plan and analysis of the entire system up front and then proceeding to designing and implementing the final solution.
b.      repeatedly cycling through the inception, elaboration, construction, and transition phases over and over.
c.       dividing processes into components and establishing coupling linkages between them.
d.      analyzing, designing, and implementing repeatedly throughout the elaboration, construction, and transition phases.

Answer: d                         Page Reference:  22                           Difficulty:  Hard

18.  Which OOSAD phase involves the heaviest emphasis on design activities?

a.       Inception
b.      Elaboration
c.       Construction
d.      Transition

Answer: b                         Page Reference:  24                           Difficulty:  Moderate

19.  Which RUP workflow is most evenly distributed among all OOSAD phases?

a.       Management and planning
b.      Analysis
c.       Design
d.      Implementation

Answer: a                          Page Reference:  24                           Difficulty:  Moderate

20.  Which phase of OOSAD is likely to involve the greatest number of iterations?

a.       Inception
b.      Elaboration
c.       Construction
d.      Transition

Answer: c                          Page Reference:  24                           Difficulty:  Moderate

No comments:

Post a Comment